van der Horst

Azerbeidzjan: VT1: Bottas snelste – Verstappen in de muur

Valteri Bottas (Mercedes)
Valteri Bottas (Mercedes)
Valtteri Bottas (Mercedes) heeft in Baku de snelste tijd neergezet in de eerste vrije training voor de GP van Azerbeidzjan. Met een ronde in 1:44.242 was de Fin 35 duizendste seconde sneller dan Daniel Ricciardo (Red Bull Racing). Bottas gebruikte wel de ultra soft banden, terwijl de wagen van Ricciardo op super soft rubbers stond. Max Verstappen (Red Bull) is het weekend slecht begonnen, een half uur ver in de training verloor hij de controle over zijn Red Bull en belandde in de vangrails.
  • STX Motorhomes
Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
Sergio Pérez (Force India) klokte de derde tijd, maar al op vier tiende seconde van de chrono van Bottas. Lewis Hamilton reed de vierde tijd en de top vijf werd afgesloten door Esteban Ocon (Force India). Niettegenstaande zijn sortie, eindigde Verstappen in de sessie nog als zesde. Fernando Alonso liet de zevende tijd optekenen, net voor een verrassend snelle Sergey Sirotkin (Williams). Ook Lance Stroll (Williams) was goed op dreef, hij reed de elfde tijd na Pierre Gasly (Toro Rosso) en Sebastian Vettel (Ferrari).

Ferrari bleef opvallend achterop, naast Vettel die maar net de top tien haalde, moest Kimi Räikkönen zich tevreden stellen met de vijftiende tijd. Stoffel Vandoorne (McLaren) bleef steken op een negentiende tijd en bleef enkel Carlos Sainz (Renault) voor.

Foto: Racing International Photography



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons