van der Horst

Azerbeidzjan: Max Verstappen snelste in eerste vrije training

Max Verstappen
Max Verstappen
Max Verstappen heeft de snelste rondetijd neergezet tijdens de eerste vrije training van de Grote Prijs van Azerbeidzjan. Met een tijd van 1:43.184 was de Red Bull-rijder sneller dan Ferrari-duo Charles Leclerc (+0.043) en Carlos Sainz (+0.337). Lewis Hamilton was pas zevende, met zijn Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas - die uiteindelijk gisterenavond laat in Bakoe aankwam - tiende.
Verstappens teamgenoot Sergio Perez (+0.446) zette een goed tijd neer, waardoor de Mexicaan vierde werd op de tabellen. Daniel Ricciardo (+0.548) toonde dat hij zijn talent niet is kwijtgespeeld en werd vijfde. Zijn McLaren-teamgenoot Lando Norris (+0.812) werd achtste, nadat de Brit te snel wilde gaan door bocht zestien en er uiteindelijk spinde. Pierre Gasly (+0.573) maakte opnieuw een geweldige beurt voor AlphaTauri en nam de zesde plaats in beslag. Fernando Alonso (Alpine) was de enige die de mediumbanden verkoos boven de 'softs' in de top tien en zette zijn wagen uiteindelijk op de negende stek. De volledige uitslag vindt u hier.

Het was een erg chaotische sessie, voornamelijk voor de rookies. Baku City Street Circuit staat erom gekend om erg winderig te zijn en vandaag was geen uitzondering. In zowel bocht één als vier en vijftien verloren verschillende rijders de controle over hun wagen en gingen ze te ver. Voor Sebastian Vettel (Aston Martin), Gasly, Sainz en Hamilton verliep het terugkeren naar het circuit gelukkig zonder al te veel problemen. Yuki Tsunoda (AlphaTauri) had het echter wat moeilijker. De jonge Japanner vond namelijk niet de achteruit-knop op zijn F1-bolide en stond een goede vier minuten stil in bocht vier. Naar het einde van de sessie toe zat ook Mick Schumacher (Haas) met hetzelfde probleem. Diens teamgenoot Nikita Mazepin was echter nog geen minuut ervoor gespind in bocht zestien. De wagen stond even geparkeerd tegen de vangrail om uiteindelijk aan een heel langzaam tempo weer te vertrekken.

Het bizarste moment was met nog een minuut op de klok. Zowel Bottas als Norris verloren hun wagens in bocht vier op hetzelfde moment. De Fin had echter niet door dat Norris achter hem zat en keerde de wagen plotseling. Norris moest lichtjes uitwijken, maar gelukkig kwam het niet tot een botsing.

De tweede vrije training begint om 14u.

Foto: Red Bull Racing Content Pool



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons