van der Horst

Azerbeidzjan: Napraten met Max Verstappen

Max Verstappen
Max Verstappen
De 2018 editie van de Grand Prix van Azerbeidzjan was er één die bol stond van de spanning en de vele incidenten op de baan. Het meest besproken incident van de wedstrijd was wel de aanvaring tussen Red Bull Racing ploegmaats Daniel Ricciardo en Max Verstappen. De 20-jarige Limburger baalde vooral over het feit dat hij het team kostbare punten door de neus had geboord.
Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
Verstappen vertrok vanaf een vijfde startplaats en kwam ongeschonden door de chaotische eerste ronde van de wedstrijd. Later kreeg de drievoudig GP-winnaar het flink aan de stok met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo waarbij contact niet geschuwd werd. Desondanks bleef de strijd hard maar fair. In de slotfase van de wedstrijd ging het alsnog goed mis tussen de beide kemphanen. Vlak voor het ingaan van bocht 1 reed de Australiër achterop de bolide van de Nederlander, waarbij beide rijders van de Oostenrijkse renstal de strijd moesten staken.

Max Verstappen
Max Verstappen
“De slipstream was enorm sterk hier vandaag en toen hij even voor me lag kon ik dan ook snel weer het gat dichtrijden”, vertelt Verstappen over het rondenlange gevecht met zijn teammaat. “We hadden min of meer dezelfde snelheid en zaten de hele race dicht bij elkaar. Het was een harde, maar eerlijke strijd. We raakten elkaar wel even met de wielen, maar dat is racen en dat moet kunnen vind ik. Wat er daarna gebeurde valt echter niet goed te praten. Je bent natuurlijk niet blij wanneer je elkaar raakt als teamgenoten. Maar we zijn eerlijk tegen elkaar en hebben het er meteen over gehad. Dit is gewoon enorm teleurstellend voor het team. We hebben vandaag onnodig veel punten verloren”, aldus een teleurgestelde Max Verstappen.

Ricciardo & Verstappen
Ricciardo & Verstappen
Overigens hebben beide rijders ook een officiële waarschuwing van de stewards van de FIA ontvangen aangaande het incident. “Beide coureurs hadden een aandeel in de oorzaak van het incident”, lieten de stewards weten in een verklaring. “Verstappen maakte twee stuurbewegingen onder het aanremmen, al waren deze relatief klein. Ricciardo heeft toegegeven dat hij redelijk lang wachtte alvorens hij naar de linkerkant dook om zijn manoeuvre te maken”.

Foto's: Georges De Coster - Racing International Photography - Niels Vaeck



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons