van der Horst

Azerbeidzjan: Napraten met Stoffel Vandoorne

Pierre Gasly - Stoffel Vandoorne
Pierre Gasly - Stoffel Vandoorne
Nu de stofwolken van een knotsgekke F1-race in de straten van Baku zijn opgetrokken, kunnen we ons oor te luister leggen bij de rijders. Onze snelle landgenoot Stoffel Vandoorne reed bijna geruisloos naar de punten toe met een negende plaats. Dat ging echter zeker niet zonder slag of stoot.
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
De 26-jarige West-Vlaming startte de Grand Prix van Azerbeidzjan vanaf de zestiende plaats. Vandoorne wist uit de chaos van de eerste ronde te blijven, iets wat zijn teamgenoot Fernando Alonso niet lukte na een aanvaring met Sergey Sirotkin. Desondanks wist de 35-jarige Spanjaard ook in de punten te eindigen met een zevende plaats. Vandoorne maakte in totaal vier pitstops, waaronder een extra stop vanwege een lekke band opgelopen in bocht 3 in ronde 25. Daarna zakte de Mclaren-piloot af naar de staart van het veld, en leken zijn kansen op een goed resultaat verkeken. Maar de safety car situatie na de veelbesproken aanrijding tussen Red Bull Racing teamgenoten Max Verstappen en Daniel Ricciardo leverde voor Stoffel Vandoorne weer nieuwe kansen op.

Stoffel Vandoorne - McLaren F1 Team
Stoffel Vandoorne - McLaren F1 Team
“Wat een gekke middag”, vertelt Stoffel Vandoorne. “Deze wedstrijd is meestal al chaotisch en dat zagen we vandaag ook weer. Halverwege de race reed ik volgens mij op de laatste plaats rond en leek ik geen kans meer te maken op een goede klassering. Maar toen kwam de safety car op de baan en maakte ik een goede beslissing door nog eens een keer extra binnen te komen voor een setje goed opgewarmde banden. Als gevolg daarvan moest ik wel achteraan het veld aansluiten, wat niet echt een probleem was aangezien ik door de grip van mijn banden het vertrouwen had om meerdere wagens die kampten met te weinig temperatuur in de banden in te halen. Ondanks dat we nog wat snelheid op de lange rechte stukken tekortkomen, waardoor het moeilijk was om onszelf te verdedigen of aan te vallen ben ik tevreden dat Fernando en ik wat punten hebben kunnen scoren voor het team”, aldus Stoffel Vandoorne.

Foto's: Racing International Photography



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons