van der Horst

Azerbeidzjan: Sergio Perez snelste in tweede vrije training

Sergio Perez
Sergio Perez
Sergio Perez (Red Bull) stond bovenaan de tabellen met een tijd van 1 minuut 42.115 na de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Azerbeidzjan. Zijn teamgenoot Max Verstappen (+0.101) bleef niet ver achter en Carlos Sainz (+0.128) vervolledigde de top drie voor Ferrari. Charles Leclerc (Ferrari) werd uiteindelijk vierde maar raakte wel zwaar de barrière in bocht vier. Lewis Hamilton was slechts elfde met bijna een seconde achterstand op Perez.
Pierre Gasly (+0.419) was net zoals in vrije training één, een van de snelste van het veld en plaatste zijn AlphaTauri op de vijfde plek. Fernando Alonso (Alpine), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Lando Norris (McLaren), Esteban Ocon (Alpine) en Yuki Tsunoda (AlphaTauri) vervolledigden de top tien. De volledige resultaten vindt u hier.

Het was een enorme verrassing dat het Mercedes-duo de tien snelste rijders niet kon volgen. Zevenmaal wereldkampioen Lewis Hamilton klaagde over de teamradio dat hij "niet sneller kan gaan en ook niet ineens snelheid gaat vinden". Valtteri Bottas was niet veel beter af. De Fin kon niet hoger als de zestiende plek geraken. Dat is juist één plaats voor George Russell (Williams) die zijn zitje wel eens zou kunnen inpalmen voor 2022.

Tijdens de sessie was er ook nog even een rode vlag door de wagen van Nicholas Latifi (Williams). De Canadees viel stil waardoor er zo'n vijf minuten lang de baan werd vrijgehouden. Zo konden de marshalls de wagen veilig weghalen.

Morgenochtend vindt de derde en laatste vrije training plaats om 11u.

Foto: Red Bull Content Pool



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons