van der Horst

Bahrain: Azcona wint race 1 voor Michelisz, Magnus out

Mikel Azcona - BRC Hyundai N Squadra Corse
Mikel Azcona - BRC Hyundai N Squadra Corse
Het werd een lucratief uitje voor Mikel Azcona vandaag in Bahrain. Pole na afloop van de kwalificatie en onbedreigd naar een vierde zege in race 1 na van start tot finish de touwtjes in handen te hebben gehad. Norbert Michelisz benadrukte de Hyundai-hegemonie met een sterke tweede plaats, in het zog van zijn teamgenoot. Nathanaël Berthon schopte het spijts een barslechte start toch nog tot op het podium. Titelkandidaat Nestor Girolami finishte als vijfde achter Tom Coronel maar oogstte na bestraffing van de Nederlander de punten voor de vierde stek. Gilles Magnus die vanuit laatste stelling van start was gegaan na een motorwissel, werd nog in de eerste ronde uit de race getikt.
  • STX Motorhomes
Start Race 1
Start Race 1
In tegenstelling tot diens buurman op de eerste startrij verknalde Nathanaël Berthon helemaal zijn start en viel achter Michelisz, Girolami en Tassi terug tot in vijfde stelling. Comtoyou-teamgenoot Gilles Magnus die na een motorwissel naar de allerlaatste startplaats was verwezen, verging het nog slechter. Onze landgenoot gaf nog in de openingsronde op als gevolg van een reeks contacten, ingeleid door Franco Girolami die de Hyundai van Nicky Catsburg dwars had geduwd. Een ingreep waarvoor de jongste van de Girolami's tien seconden straftijd kreeg. Beide Zengo Motorsport Cupra's vertrokken vanuit de pitlane om brokken in de openingsronde en dus extra kosten te vermijden.

Nathanaël Berthon - Comtoyou DHL Team Audi Sport
Nathanaël Berthon - Comtoyou DHL Team Audi Sport
Berthon's slechte start was een zegen voor het BRC Hyundai Squadra Corse-duo Azcona-Michelisz dat dadelijk een kloof naar de achtervolgers sloeg en nooit meer bedreigd zou worden.
Berthon zelf hees zich spijts vibraties opnieuw voorbij Attila Tassi - de Hongaar zou na een tik van Coronel in het veld terugtuimelen - en heroverde na enkele gesmaakte positiewissels de derde stek op Nestor Girolami.

Laatstgenoemde zou naderhand nog zwichten onder de druk van een ontketende Coronel. De DHL-rijder kreeg voor het contact met Tassi echter vijf seconden straftijd aan de broek waardoor naast Girolami ook Mehdi Bennani een plaatsje winst boekte. Coronel werd finaal als zesde geklasseerd maar kreeg op het podium wel nog de WTCR Trophy toegestopt.

Hoeft het gezegd dat Azcona en met hem ook het BRC Hyundai Squadra Corse-team een uitstekende zaak deden in de onderscheiden rijders- en teamklassementen? De Spanjaard vergroot zijn voorsprong op Girolami tot 53 punten en ligt meer dan ooit op koers voor de titel.

Nathanaël Berthon van zijn kant wipt niet alleen over pechvogel Gilles Magnus maar hijst zich naast Rob Huff op plaats drie. Magnus staat nu vijfde en telt nog elf punten meer dan Norbert Michelisz.

Uitslag Race 1

Kampioenschap Rijders

Kampioenschap Teams 

Foto's: Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 11 november 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons