van der Horst

Bahrain: Michelisz lukt eerste zege, Magnus andermaal out

Norbert Michelisz: eindelijk eerste zege
Norbert Michelisz: eindelijk eerste zege
Norbert Michelisz (Hyundai) claimde in Bahrain zijn eerste zege van het seizoen in wat een incidentrijke en erg leuke wedstrijd werd. De Hongaar werd op het podium geflankeerd door Esteban Guerrieri (Honda) en merkgenoot Nick Catsburg. Nathanaël Berthon (Audi) haalde het in de sprint voor P4 van Azcona (Hyundai) maar werd als vijfde geklasseerd om onderweg vijf seconden straftijd te hebben opgelopen. Balen voor Comtoyou-topper Gilles Magnus die net als gisteren de eerste ronde niet overleefde. In het kampioenschap telt Mikel Azcona nu 60 punten meer dan Nestor Girolami, de Spanjaard heeft eind deze maand in Jeddah aan vijf punten genoeg om er tot WTCR-kampioen gekroond te worden.
Start Race 2
Start Race 2
Gilles Magnus ging als vierde van start achter polesitter Bennani, Franco Girolami en Guerrieri maar kwam eens te meer niet verder dan de eerste bocht. Wildcardhouder Franco Girolami gunde zijn Comtoyou-stalgenoot aan de binnenzijde van de bocht nauwelijks plaats waardoor de Belg buiten de baan verzeilde, even de controle over zijn Audi verloor en noodgedwongen bij de TCR Europe-kampioen binnendoor moest om alsnog de koord van de bocht te halen. Daar kwam het tot een hevige clash met teamgenoot en polesitter Bennani die buitenom was gegaan in een poging om zijn leidersplaats voor Guerrieri veilig te stellen. Onze landgenoot werd door de wedstrijdleiding schuldig bevonden voor het incident en wordt voor de openingsrace in Jeddah drie plaatsen op de grid teruggezet.

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Magnus meteen out dus maar ook Bennani verliest enkele bochten verder terrein wanneer hij door Girolami en Tassi in de tang wordt genomen. Chaos alom in de openingsronde en wanneer het stof is gaan liggen leidt  Guerrieri met voorsprong op de als achtste gestarte Michelisz, Catsburg, Berthon en Girolami. 

Norbert Michelisz voorbij Esteban Guerrieri
Norbert Michelisz voorbij Esteban Guerrieri
In tegenstelling tot landgenoot Guerrieri die aan boord van de Honda Civic vijf ronden lang de 50kg lichtere Hyundai Elantra N van Michelisz weet af te houden, zakt titelkandidaat Nestor Girolami steeds verder weg in het heetgebakerde veld. Achtereenvolgens voorbijgegaan door Azcona, Coronel, diens jongere broer Franco en Bennani, zal de Münnich Motorsport-rijder finaal als negende finishen. Omdat wildcardhouder Catsburg en Franco Girolami geen punten scoren erft hij de punten verbonden aan P7.

Voorin ziet leider Norbert Michelisz zijn eerste zege niet meer bedreigd, de Hongaar gaat als eerste onder de geblokte vlag door voor Guerrieri en Catsburg. Azcona, als tiende gestart, komt  0.174" tekort om Berthon's vierde stek in te pikken. De Fransman won onderweg evenwel een plaats door een bocht af te snijden, krijgt hiervoor vijf seconden straftijd en wordt als vijfde geklasseerd voor DHL/Comtoyou-maatje Tom Coronel, andermaal winnaar van de WTCR Trophy.

Mikel Azcona: lachende vierde...
Mikel Azcona: lachende vierde...
Het BRC Hyundai N Squadra Corse-team haalde sterk uit in Bahrain met de dubbelslag Azcona-Michelisz in Race 1 en een zege voor Michelisz en vierde stek (achter Catsburg)  voor Azcona in Race 2. De Spanjaard  reist eind deze maand naar het Saudische Jeddah af met een bonus van 60 punten op Nestor Girolami. Met nog 65 punten 'at stake', kan hij er zich reeds in de kwalificatie tot laatste WTCR-kampioen kronen. Berthon staat derde en telt 21 punten meer dan Michelisz die over Magnus naar de... vijfde plaats wipt. Rob Huff staat immers nog steeds vierde genoteerd maar komt ook in Jeddah niet meer aan de bak.

Uitslag Race 2
Kampioenschap Rijders
Kampioenschap Teams 
Stand WTCR Trophy


Foto's: FIA WTCR & Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 12 november 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons