van der Horst

Bahrain: Poles voor Azcona en Bennani

Mikel Azcona - Hyundai
Mikel Azcona - Hyundai
Kampioenschapsleider Mikel Azcona (Hyundai) verzekerde zich vanochtend van de pole positie van race 1 én vijf extra punten na de besttijd in Q3. De Spanjaard was iets meer dan een tiende van een seconde sneller dan Nathanael Berthon (Comtoyou Audi), die dus straks om 17u mee op de eerste startrij zal staan. Nestor Girolami (Honda) werd derde, voor de twee Hyundai's van Norbert Michelisz en Nicky Catsburg.
Mehdi Bennani - Comtoyou Audi
Mehdi Bennani - Comtoyou Audi
Mehdi Bennani reed de tiende chrono in Q2, wat hem de pole oplevert voor de tweede wedstrijd van morgenochtend 8u. Hij krijgt Comtoyou Audi-teamgenoot Franco Girolami naast zich (negende in Q2). De tweede rij is voor de Honda van Esteban Guerrieri en onze landgenoot Gilles Magnus (Comtoyou Audi). Straks starten zij echter in de eerste race volgens hun kwalificatie-resultaat van Q2, Magnus dus als zevende.

Tom Coronel kwam tijdens Q1 misschien iets te snel terug naar de pits. In de slotminuten lieten immers heel wat piloten nog tijdsverbeteringen noteren waardoor de Comtoyou Audi-rijder slechts dertiende werd, ook zijn startpositie voor de beide races.

Foto's: Racing International Photography
 Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 11 november 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Bahrein.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons