van der Horst

Bahrein: 18 wagens werken de rookie-testen af op zondag

TF Sport - Aston Martin Vantage AMR
TF Sport - Aston Martin Vantage AMR
Volgende zaterdag staat de finale van het FIA WEC op het programma, maar dat betekent niet dat het seizoen dan al compleet voorbij is. Zondag zal er namelijk een rookie-testsessie plaatsvinden. Achttien wagens zullen daar aan deelnemen over alle klassen en tussen de rijders zitten toch wat verrassende namen.
TOYOTA GAZOO Racing - Toyota GR010 HYBRID
TOYOTA GAZOO Racing - Toyota GR010 HYBRID
Toyota zal hun beide wagens laten toeren op het circuit in Sakhir. Op de ene krijgt Charles Milesi zijn kans met in combinatie Mike Conway, terwijl Sébastien Ogier bijgestaan wordt door Sébastien Buemi. Bij Alpine komt Nicolas Lapierre in actie. Zes wagens komen uit in LMP2, waar Richard Mille Racing drie dames de kans geeft voor een test, terwijl Sebastien Montoya de Dragonspeed USA Oreca aan de tand mag voelen in combinatie met Ben Hanley en vader Juan-Pablo Montoya. Jota laat Jazeman Jaafar opdraven, terwijl de Team WRT Oreca door Robin Frijns en Sophia Flörsch bestuurd wordt. Racing Team Nederland en Realteam Racing staan ook op de lijst, maar hebben nog geen piloten bekend gemaakt.

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Bij de GT's ligt het anders. Zo zullen zes fabriekspiloten van Porsche de testdagen afwerken, terwijl bij Ferrari op de ene wagen Simon en Peter Mann en Christoph Ulrich hun kans krijgen, terwijl Alessandro Pier Guidi de tweede Pro-wagen aan de tand voelt. In de Am's komen drie Aston Martin's in actie met verschillende piloten, terwijl er nog twee extra Ferrari's van Iron Lynx aanwezig zullen zijn voor ondermeer jongeling Alexandre Peroni en Benjamin Goethe. 

Foto's: FIA WEC - TOYOTA GAZOO Racing - Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op dinsdag 2 november 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons