van der Horst

Bahrein: Na 3H: Porsche en Audi vechten voor de zege

Start 6H Bahrein 2015
Start 6H Bahrein 2015
Porsche deed nog zijn traditionele walk-over tijdens de kwalificaties, maar halverwege de 6 Hours of Bahrein vecht de constructeur uit Stuttgart volop met Audi voor de zege. De strijd gaat dan vooral tussen de #18 Porsche van Marc Lieb, Romain Dumas en Neel Jani, en de #7 Audi van André Lotterer, Marcel Fässler en Benoît Tréluyer.
  • St. Paul
Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Het Audi trio maakt nog een kans op de titel maar het was de zusterwagen met nummer 8 die meteen in de aanval ging. Al na enkele ronden worstelden zij zich voorbij de #18 Porsche, kort daarna kreeg de leider in de wedstrijd én in het rijdersklassement, de #17 Porsche, bovendien te kampen met problemen. De auto kon nog wel gerepareerd worden maar zij verloren vier ronden en rijden nu op een vijfde plaats. Daardoor ligt de strijd voor de titel in deze laatste race weer volledig open. De #8 Audi komt intussen niet meer in het stuk voor, die auto werd kort voor halfweg de box ingeduwd. Daardoor liggen nu de beide Toyota's op plaatsen drie en vier, op zo'n twee ronden van de #7 Audi en #18 Porsche.

--- Klassement na 3H - WEC Bahrein 2015 (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 21 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons