van der Horst

Bahrein: Porsche met titelfavorieten pakt pole

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Brendon Hartley, Mark Webber en Timo Bernhard hopen morgen in Bahrein het rijderskampioenschap naar zich toe te trekken, nadat Porsche tijdens het vorige raceweekend in China al de constructeurstitel binnenrijfde. Het trio zette alvast een schitterende eerste stap richting titel door vanavond de pole te pakken, voor de zusterwagen van Neel Jani, Marc Lieb en Romain Dumas.
Signatech Alpine
Signatech Alpine
Dat laatste trio maakt echter geen kans meer op de titel, zij zullen morgen rugdekking moeten geven aan de Porsche #17. Hartley, Webber en Bernhard tellen door het extra punt van de pole nu dertien punten voorsprong op de Audi van André Lotterer, Benoît Tréluyer en Marcel Fässler. De #7 start morgen als derde, zij worden op de voet gevolgd door de andere auto van het merk uit Ingolstadt, het exemplaar van Duval, di Grassi en Jarvis. Toyota bezet wederom de derde startrij, na hun wereldtitel van vorig jaar ging het dit seizoen dus heel wat minder goed voor de Japanse constructeur.

De pole in de LMP2-klasse was voor de #36 Signatech Alpine; Tom Dillmann, die relatief nieuw is in het WEC maar al mooie dingen liet zien in andere kampioenschappen, klokte de snelste tijd op die auto.

AF Corse - Ferrari 458 Italia
AF Corse - Ferrari 458 Italia
In GTE-Pro behield AF Corse hun goede vorm van de vrije trainingen, de Ferrari van Bruni en Vilander was de snelste voor de tweede Italiaanse bolide van Rigon en Calado. Beide rijdersduo's maken nog een mathematische kans op de titel maar dan moeten ze wel het gat dichten met Richard Lietz, de Oostenrijker kwam vandaag in de #91 Manthey Porsche slechts tot een zevende tijd. In GTE-Am ging de pole naar de Aston Martin #98 van ondermeer Pedro Lamy.

--- Uitslag Kwalificaties FIA WEC 6 Hours of Bahrain 2015 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 20 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons