van der Horst

Bahrein: Porsche zeer nipt voor Audi in eerste vrije training

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
De eerste vrije training van de FIA WEC in Bahrein leek een prooi te worden voor Audi, maar het was uiteindelijk toch weer een Porsche die bij het vallen van de vlag de tabellen aanvoerde. Zij het zeer nipt, want het verschil bedroeg slechts 17 duizendsten van een seconde. De jarige André Lotterer reed in het begin nog de besttijd in de Audi met startnummer 7, op de voet gevolgd door de zusterwagen. Zij eindigden uiteindelijk op de tweede en derde plaats.
AF Corse - Ferrari 458 Italia
AF Corse - Ferrari 458 Italia
De sessie, die verreden werd bij valavond, kende gelukkig geen grote incidenten, wel zagen we weer veel erg late remmaneuvers in de erg krappe bocht nr. 10. In LMP2 klasse was het de Signatech Alpine die bovenaan te vinden was, zij bleven zelfs de ByKolles LMP1-wagen voor. In GTE-Pro was AF Corse aan het feest, dat de beide Italiaanse bolides bovenaan plaatste, op de voet gevolgd door één van beide Manthey-Porsches. De Aston Martin van ondermeer ex-F1 piloot Pedro Lamy tikte als vierde GTE en beste GTE-Am aan.

--- Uitslag eerste vrije training FIA WEC Bahrein 2015 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 19 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons