van der Horst

Bahrein: Sam Dejonghe ondanks pech toch zesde op de grid

Sam Dejonghe in de MRF-bolide
Sam Dejonghe in de MRF-bolide
Sam Dejonghe staat dit weekend aan de start van het MRF-kampioenschap, dat deel uitmaakt van het randprogramma van het FIA WEC in Bahrein. De kwalificaties werden vanavond onder kunstlicht verreden, als voorbereiding op de tweede wedstrijd, die morgen ook in het donker zal plaatshebben. Onze landgenoot Alessio Picariello pakte de pole, Dejonghe had wat pech maar kon nog een zesde startplaats uit de brand slepen.
Sam Dejonghe
Sam Dejonghe
"Tijdens de vrije training ging al na twee ronden mijn motor kapot, gelukkig ken ik dit circuit en het kampioenschap nog wel van twee jaar geleden, maar toch. Er wordt hier intussen met andere banden gereden en het is toch ook al anderhalf jaar geleden dat ik nog in een single seater heb plaatsgenomen. Tijdens de kwalificatie kon ik mijn initiële tijd wel verbeteren maar toen was ik al over de piek van de banden heen, anders was ik dicht bij de toppers geëindigd. Ik voel me op dit moment nog niet zo goed in mijn vel, er is nog wat werk."


--- Uitslag Kwalificaties MRF Bahrein 2015 (PDF) ---


Foto's: Arne Simons & Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op donderdag 19 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons