van der Horst

Bahrein: Vandoorne na recordzege: "De start was het belangrijkste"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne is al zeker van de GP2-titel sinds de vorige race in Rusland, en toonde vandaag in Bahrein nog eens waarom. Onze landgenoot nam een goede start, maar na een foutloze pitstop van ART Grand Prix reed hij pas echt weg van de rest van het veld. Door de tweede plaats van zijn teamgenoot Nobuharu Matsushita verzekerde ART Grand Prix zich meteen ook van de titel bij de teams.
Start GP2 Hoofdrace Bahrein
Start GP2 Hoofdrace Bahrein
"De start was het belangrijkste" aldus Vandoorne aan Autosport.be. "Ik wist dat het ritme in de koers heel snel ging zijn, zoals bij het begin van dit jaar toen ik hier ook won. Na de start heb ik het gat met de piloten achter mij op zo'n twee seconden gehouden. Een vijf à zes ronden voor mijn pitstop, toen de anderen te maken kregen met wat bandendegradatie, ben ik echt beginnen pushen. Daarna was het zaak om een goede pitstop te hebben en de auto thuis te brengen."

Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
"Begin dit seizoen ben ik er in de sprintrace in geslaagd om vanop de achtste plaats nog naar een tweede plek te rijden. Hopelijk doe ik morgen nog één plaatsje beter, het ritme van vandaag was zeer positief. De start zal wederom belangrijk zijn, en vanaf daar zien we wel tot waar we kunnen terugkomen." Vandoorne's zege van vandaag brengt hem op gelijke hoogte qua aantal zeges als recordhouder Pastor Maldonado, die daar wel vier seizoenen GP2 voor nodig had. Een nieuwe overwinning morgen zou dus betekenen dat onze landgenoot in pas zijn tweede seizoen dat record al meteen zou overnemen.

Foto's: Arne Simons & Georges De Coster

 Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GP2 Series op vrijdag 20 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons