van der Horst

Bahrein: Vandoorne wederom tweede in sprintrace

Vandoorne - Evans - Lynn
Vandoorne - Evans - Lynn
Stoffel Vandoorne herhaalde vandaag, bij zijn tweede bezoek aan Bahrein, zijn resultaat van de seizoensopener; na zijn zege gisteren kwam hij vandaag in de sprintrace terug tot de tweede plaats. Zijn start was nagenoeg perfect, na de eerste bocht sloot hij meteen als tweede aan achter polesitter Alex Lynn, maar moest uiteindelijk toch een ontketende Mitch Evans laten voorgaan. Vandoorne geraakte wel nog voorbij Lynn en werd alzo tweede.
  • Dreamdrive
Start van de sprintrace
Start van de sprintrace
Bij de start koos onze landgenoot voor de binnenkant van de eerste bocht, een ideale positie zo bleek want zijn teamgenoot Nobuharu Matsushita en Rio Haryanto raakten mekaar. Vandoorne dook naar de binnenkant en pakte de tweede positie, terwijl de beide kemphanen een plaats in de punten op hun buik konden schrijven. Onze landgenoot had echter snel Evans achter zich, die hem uiteindelijk ook wist te passeren. Vervolgens nam de Nieuw-Zeelander ook leider Lynn te grazen, die even later ook af te rekenen kreeg met Vandoorne en dus terugzakte naar de laatste podiumtrede. Sergey Sirotkin (Rapax) werd vierde, Raffaele Marciello (Trident) sloot de top vijf af.

In de beginfase kon Vandoorne Evans nog achter zich houden
In de beginfase kon Vandoorne Evans nog achter zich houden
Stoffel Vandoorne: "Ik had een heel goede start en pakte meteen de tweede plaats. Daarna was het eigenlijk zaak de banden te sparen tot op het einde. Ik dacht dat het geen probleem was om een hard pushende Evans voorbij te laten omdat ik dacht dat zijn banden zouden afgaan naar het einde van de koers. Dat was jammer genoeg niet het geval, ik kwam nog wel dichter in de laatste drie ronden maar niet dicht genoeg om nog een aanval te plaatsen. Algemeen was het een supergoed weekend, gisteren gewonnen en de snelste raceronde, vandaag een tweede plaats. Ook weer veel punten gepakt, dus ik ben heel tevreden."

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GP2 Series op zaterdag 21 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons