van der Horst

Bahrein: Porsche blijft dominant in FP3 - Audi #8 valt stil

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Porsche bleef ook tijdens de laatste vrije training vanmiddag dominant, al was het ditmaal niet de #2 maar de zusterwagen van Mark Webber, Brendon Hartley en Timo Bernhard die de beste tijd liet noteren. De Audi van Lucas di Grassi, Loïc Duval en Oliver Jarvis viel stil langs de baan met nog enkele minuten op de klok maar had zich daarvoor al van de tweede plaats verzekerd. Toyota #5 zorgde ervoor dat dit keer de drie grote merken allemaal een auto in de top 3 hadden.
  • VR Racing
AF Corse - Ferrari 488 GTE
AF Corse - Ferrari 488 GTE
De zes fabriekswagens bleven bovendien allemaal binnen één seconde van mekaar, een groot gat nog met de eerste LMP2 wagen die liefst tien seconden moest toegeven. Wederom was die eer weggelegd voor de G-Drive Racing Oreca van Rusinov, Rast en Brundle. In GTE-Pro kon Ferrari voor het eerst dit weekend domineren, de #51 van Bruni en Calado bleef de Aston Martin #97 en de Ford GT #66 voor. Ook in GTE-Am was het Italiaanse merk de beste met de #83 van Perrodo, Collard en Aguas.

--- Uitslag Derde Vrije Training FIA WEC Bahrein 2016 (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 18 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons