van der Horst

Bahrein: Liberty Media stelt visie F1 voor

Chase Carey
Chase Carey
Chase Carey en Ross Brawn hebben de visie van F1-eigenaar Liberty Media gedeeld met de teams, over hoe de sport er vanaf 2021 zou moeten uitzien. Naast de verwachte kostenbesparing die men wil invoeren, beoogt Liberty een herverdeling van de inkomsten. De F1-eigenaar wil veel meer uitgaan van de huidige prestaties van de teams en niet zozeer met de resultaten uit het verleden. Toch wil men rekening houden met de historische waarden van de teams. “Dit was meer een bijeenkomst om onze visie te delen met de teams”, zei Brawn aan Motorsport.com. “De teams moeten dit nu verwerken, daarna zullen de echte gesprekken beginnen.”
Ross Brawn
Ross Brawn
De inkomsten, de uitgaven, het sportief en technisch reglement, de krachtbron en het bestuur van de sport zijn de vijf pijlers in de toekomstvisie van Liberty Media. Op vlak van inkomsten wil Liberty dat ook motorleveranciers meedelen in het prijzengeld. Daarnaast moet het bestuur tevens eenvoudiger omdat het huidige systeem volgens hen te ingewikkeld is. Op sportief en technisch vlak moet er meer geracet kunnen worden, en makkelijker ingehaald moeten worden. Tevens moet de rijder weer het verschil kunnen maken. De aerodynamica, ophanging en motoren moeten vrij te ontwikkelen blijven, maar onderdelen die voor de fans van minder belang zijn, moeten gestandaardiseerd worden.

Nikki Lauda & Toto Wolff - Mercedes F1 Team
Nikki Lauda & Toto Wolff - Mercedes F1 Team
Voorheen heeft Liberty al laten weten dat de nieuwe krachtbronnen goedkoper, eenvoudiger en luider zouden moeten worden. Ook wil de F1-eigenaar een budgetplafond invoeren. Volgens Ross Brawn gaat het niet om de hoeveelheid geld die men uitgeeft, maar over hoe dit uiteindelijk besteed wordt. Meteen na de uiteenzetting door Carey en Brawn zouden Toto Wolf en Niki Lauda van Mercedes samen met Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene zich hebben teruggetrokken in de hospitality van de Duitse renstal, mogelijk om één en ander te bespreken na het overleg met de F1-bonzen.

Foto's: Racing International Photography & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op vrijdag 6 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons