van der Horst

Bahrein: Artem Markelov wint race 2

Artem Markelov - Russian Time
Artem Markelov - Russian Time
De formule 2 race op zondag werd gewonnen door de Rus Artem Markelov (Russian Time), hij ging het best om met de banden en bleef aan de finish Maximilian Günther (Arden) en Sergio Sette Câmara (Carlin) voor.
Start race 2 Bahrein
Start race 2 Bahrein
Nyck de Vries (Prema Racing) pakte na de start de leiding ten koste van Maximilian Günther terwijl een goed weggekomen Markelov al doorstootte naar de derde plaats. Sean Gealel (Prema Racing), George Russell (ART GP) en Jack Aitken (ART GP) verprutsten dan weer hun start en vielen ver terug. Na enkele ronden passeerde Markelov Günther en pakte de tweede plaats.

Podium race 2 Bahrein
Podium race 2 Bahrein
Prema Racing riep in de tiende ronde De Vries binnen voor zachte rubbers maar die tactiek die in het verleden al zijn vruchten had afgeworpen werkte ditmaal niet. De Vries kwam pas als vijfde de baan weer op en zou niet verder meer oprukken. Markelov ging het beste om met zijn banden en terwijl Günther kampte met versleten rubbers liep de Rus verder uit. Günther kon zijn tweede plaats wel behouden en bleef de Carmlin bolides van Sette Câmara en Lando Norris voor. Lando Norris behoudt de leiding in het kampioenschap met 39 punten tegenover 30 voor Markelov.

Foto's: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op maandag 9 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons