van der Horst

Bahrein: Eerste zege voor Ralph Boschung

Ralph Boschung
Ralph Boschung
Vertrokken van op de pole pakte Ralph Boschung (Campos Racing) onmiddellijk na het doven van de lichten de leiding om deze gans de race vast te houden en alzo de sprintrace te winnen. Achter de Zwitser werd er wel hevig gevochten om de tweede plaats die uiteindelijk naar Dennis Hauger (MP Motorsport) ging. Victor Martins (ART GP) vervolledigde het podium. Amaury Cordeel (Virtuosi Racing) reed een kleurloze race tot een penalty hem terugsloeg naar achteraan het klassement.
Victor Martins - ART GP
Victor Martins - ART GP
Vijf jaar vertoeft Ralph Boschung in de formule 2 maar pas nu pakte hij een eerste zege. Door de reversed grid mocht de Zwitser van op de pole starten en dat voordeel leverde hem ook de zege op. Op kop gestart slaagde niemand hem voorbij te gaan. Ondertussen rukten daarachter de twee ART GP rijders Victor Martins en Théo Pourchaire. Zo klom de eerste op tot de tweede plaats terwijl Pourchaire bleef steken op de  vijfde plaats.

Amaury Cordeel - Virtuosi Racing
Amaury Cordeel - Virtuosi Racing
Maar dan kwam Hauger opzetten, hij ging eerst voorbij Pourchaire, passeerde dan Ayumu Iwasa (DAMS) om tenslotte ook voorbij Martins te gaan. Boschung kon hij niet meer bedreigen. Pourchaire werd nipt vijfde achter Boschung, Hauger, Martins en Iwasa. Jehan Daruvala (MP Motorsport) kwam nog sterk opzetten maar bleef zesde. Kush Maini (Campos Racing) en Enzo Fittipaldi (Carlin) pakten de laatste punten. Amaury Cordeel vertoefde het grootste deel van de race tussen de zestiende en de achttiende plaats, maar na het wisselen van banden reed hij over de witte lijn bij het verlaten van de pits wat hem een penalty opleverde en deed terugvallen naar de eenentwintigste en laatste plaats.

Foto's: Georges De Coster
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons