van der Horst

Bahrein: Ghislain Cordeel op podium in Porsche Sprint Challenge Middle East

Ghislain Cordeel
Ghislain Cordeel
Terwijl in Bahrein het FIA WEC en het FIA WTCR de voornaamste kampioenschappen waren die er in actie kwamen, kregen zij er ook gezelschap van de Porsche Sprint Challenge Middle East. Daar kwamen ook bekende namen aan de start, waaronder ook een landgenoot. Ghislain Cordeel (Team GP Elite) mengde zich in het internationale gezelschap en behaalde zelfs een podium op vrijdag, terwijl op zaterdag de Oost-Vlaming niet verder kwam dan plaats vier. De twee wedstrijden werden gewonnen door Harry King (Pure Racing).
Ghislain Cordeel - Team GP Elite
Ghislain Cordeel - Team GP Elite
Heel het weekend was King de dominante factor in het veld. Net zoals in de Porsche Carrera Cup Benelux reed de Brit weg van de overige deelnemers om met een serieuze voorsprong de overwinning te behalen. Voor de tweede plaats was er vooral vrijdag een serieuze strijd. Daar kon Cordeel zich moeien, maar hij had wel af te rekenen met vooral de Israëliër Ariel Levi (Huber Racing), de Bahreini Salman Al Khalifa (Team Bahrain) en de Canadees Bashar Mardini (Huber Racing). Uiteindelijk moest de Oost-Vlaming rondenlang aanvallen afslaan van zijn tegenstanders om alsnog de tweede plaats te verzekeren.

Op zaterdag kende Cordeel minder geluk. Na een serieuze strijd om de vierde plaats met Mardini, was het gat op de koplopers te groot om dit nog te dichten. Ook hier stond er geen maat op King, die met tien seconden voorsprong won op Harri Jones (BWT Junior Racing) en Levi.

Foto's: Georges de Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 13 november 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Bahrein.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons