van der Horst

Bahrein: Gilles Magnus: “Het slechtste weekend uit mijn carrière”

Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Gilles Magnus was naar Bahrein getrokken in de hoop er veel punten te scoren. Het werd niks. Enkele dagen rust zullen de rijder van de Audi RS 3 LMS Comtoyou helpen om dit tegenvallende weekend achter zich te laten, en zich helemaal toe te leggen op het laatste FIA WTCR-weekend, eind deze maand in Djedda.
Gilles Magnus trok als vierde in de tussenstand van het toerwagenkampioenschap richting de twee races op het Arabische schiereiland, maar moest Bahrein uiteindelijk als zesde in de stand verlaten. “Dit was wellicht het slechtste weekend uit mijn carrière”, geeft onze landgenoot grif toe.

Gilles Magnus
Gilles Magnus
“Al bij de kwalificaties merkte ik dat de motor niet helemaal naar behoren draaide. Toch wist ik nog een zevende tijd neer te zetten. Maar samen met het team besloten we om toch maar de motor te vervangen, wat betekende dat ik als 15de moest vertrekken. In de eerste race kwam ik goed uit de startblokken en schoof meteen door naar de tiende plaats. Jammer genoeg werd ik geraakt door de rondtollende auto van een andere deelnemer, en mocht ik meteen mijn Audi RS 3 LMS aan de kant zetten. Ontzettend jammer, want ik denk dat ik voor een podiumplaats had kunnen gaan. Tom Coronel, die als elfde was vertrokken, tikte als vierde aan.”

Gilles Magnus -Comtoyou Racing
Gilles Magnus -Comtoyou Racing
De tweede race leek een gunstiger scenario in petto te hebben voor de rijder van het RACB National Team. “Ik startte als vierde, met twee teammaats voor me op de eerste startrij. Enkele seconden na de start werd ik door een andere rijder in een bocht wat geduwd en ik maakte de fout om op het vuile gedeelte van het circuit te remmen, waar er nogal wat zand lag. Ik verloor de controle over mijn Audi en raakte de auto van mijn teammaat Mehdi Bennami. We moesten allebei de strijd staken. Tot daar dan ook onze hoop om op het podium te geraken en veel punten te scoren.

Ik heb Mehdi onmiddellijk mijn excuses aangeboden. Hij was zo vriendelijk om de aanrijding wat filosofisch te aanvaarden. Tuurlijk vind ik deze fout ontzettend jammer, en wil het hele team van Comtoyou dan ook mijn excuses aanbieden. De jongens hebben het hele weekend lang schitterend werk geleverd. Ook mijn excuses aan Audi Sport, want zo misten twee van hun wagens een sterk resultaat.

Om dit allemaal achter me te laten trek ik naar Dubai voor enkele dagen rust, vooraleer in topvorm naar de slotmeeting in het Saoedische Djedda te trekken.”

RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op maandag 14 november 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons