van der Horst

Bahrein: Invicta Racing zorgt voor de verrassing in de kwalificatie

Kush Maini - Invicta Racing
Kush Maini - Invicta Racing
Het nieuwe formule 2 seizoen is gestart met een verrassing. Invicta Racing plaatste beide rijders op de eerste startlijn van de hoofdrace zaterdag. Kush Maini was ongenaakbaar tijdens de kwalificatie en met een ronde in 1:41.696 was hij zowaar meer dan twee tiende seconden sneller dan zijn teamgenoot Gabriel Bortoleto. Amaury Cordeel startte zijn seizoen met Hitech Pulse-Eight met een twintigste chrono.
Amaury Cordeel - Hitech Pulse-Eight
Amaury Cordeel - Hitech Pulse-Eight
De tweede verrassing van de kwalificatie was dat het kampioensteam Prema Racing nergens stond. Het Italiaanse team zag zijn rijders strandden op een achttiende (Andrea Kimi Antonelli) en een negentiende plaats (Ollie Bearman) net voor Amaury Cordeel. Ook ART Grand Prix verliep de sessie minder goed dan verwacht, Victor Martins realiseerde pas de negende tijd, Zak O’Sullivan deed iets beter met een zevende chrono.

Isack Hadjar - Campos Racing
Isack Hadjar - Campos Racing
Isack Hadjar (Campos Racing – 1:41.938), Zane Maloney (Rodin Motorsport – 1:41.982) en Dennis Hauger – MP Motorsport) waren de overige rijders die zich in de top vijf wisten te plaatsen. Debutant Ritomo Miyata (Rodin Motorsport) was goed voor de zesde chrono, Enzo Fittipaldi (Van Amersfoort Racing) klokte de achtste chrono terwijl Taylor Barnard (PHM Aix Racing) de top tien afsloot en dus de sprintrace van op de pole mag aanvatten.

UPDATE: Kush Maini verloor later op de dag zijn pole nadat bij de technische controle van de wagen een inbreuk op het reglement werd vastgesteld (minimum hoogte wagen). Maini zal nu zowel in de sprint race als in de hoofdrace achteraan moeten starten.

Foto's: Georges De Coster
 



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons