van der Horst

Bahrein: Jack Doohan snelste in kwalificatie

Amaury Cordeel - Van Amersfoort Racing
Amaury Cordeel - Van Amersfoort Racing
Alpine Academy rijder Jack Doohan (Virtuosi) was in Bahrein de snelste in de kwalificatie van de formule 2. De Australiër klokte een tijd van 1:40.542 en was daarmee 0.141 seconde sneller dan Théo Pourchaire (ART Grand Prix) en 0.213 seconde dan Jüri Vips (Hitech Grand Prix). Onze landgenoot Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing) sloot zijn eerste kwalificatie in de formule 2 af op de eenentwintigste plaats (1:42.880). Al in de eerste ronde traden er technische problemen op aan de DRS van de wagen waardoor Cordeel in de onmogelijkheid was om een snelle ronde neer te zetten.
Jack Doohan - Virtuosi
Jack Doohan - Virtuosi
Doohan vertrekt dus zondag van op de pole in de hoofdrace voor Pourchaire. Deze laatste zag wel een snelle ronde geschrapt wegens het overschrijden van de track limits. Logan Sargeant (Carlin) reed de vierde tijd en start de hoofdrace van op de tweede lijn naast Vips. De derde startlijn is voor Ralph Boschung (Campos Racing) en Liam Lawson (Carlin). Moeilijk debuut voor het regerende kampioensteam Prema Racing met een zevende tijd voor Jehan Daruvala en een vijftiende tijd voor Dennis Hauger. De Japanner, Ayumu Iwasa (DAMS), F4 kampioen in Frankrijk, ging van de baan bij het uitkomen van de stand en wist geen tijd neer te zetten.

Théo Pourchaire - ART Grand Prix
Théo Pourchaire - ART Grand Prix
Voor de sprintrace zaterdag mag de rijder met de tiende tijd van op de pole starten en dat is Felipe Drugovich (MP Motorsport), die nog de snelste chrono neerzette in de vrije training. Hij krijgt de Nederlander Richard Verschoor (Trident) naast zich. Teamgenoot van Cordeel bij Van Amersfoort Racing Jake Hughes reed de achtste tijd in de kwalificatie en vat de sprintrace dus aan van op, de tweede startlijn.

Foto's: Georges De Coster
   • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons