van der Horst

Bahrein : Lando Norris wint bij debuut

Podium race 1 Bahrein
Podium race 1 Bahrein
Lando Norris (Carlin) heeft met overmacht de eerste race van het Formule 2 kampioenschap gewonnen. Hij ging op de omloop van Bahrein zijn teamgenoot Sergio Sette Câmara vooraf. Artem Markelov (Russian Time) die nochtans vanuit de pits vertrokken was eindigde op de derde plaats.
Start race 1 Bahrein
Start race 1 Bahrein
Lando Norris neemt een perfecte start maar George Russell (ART GP) die de eerste lijn deelde, mispakte zich bij het schakelen en verloor direct vier plaatsen. Nyck de Vries (Prema Racing) en Sergio Sette Câmara (Carlin) schoven zo op naar plaatsen twee en drie respectievelijk. Artem Markelov die vanuit de pits was gestart was ondertussen aan een remonte begonnen en kwam al snel de top tien binnen.

Lando Norris
Lando Norris
Terwijl Norris steeds verder uitliep kreeg de Vries te kampen met versleten banden en zakte af in het klassement. Russell nam door een goede pitstopstrategie even de tweede plaats terug in maar moest Sette Câmara en Alexander Albon (DAMS) voor laten waarna hij ook nog Markelov aan hem zag voorbij gaan. Markelov pakte alsnog de laatste podiumplaats maar kwam net te kort om Sette Câmara nog te bedreigen. De Vries werd nog zesde na Albon en Russell, daarna volgden Sean Gelael (Prema Racing), Maximilian Günther (Arden), Ralph Boschung (MP Motorsport) en Jack Aitken (ART GP).

Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zaterdag 7 april 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons