van der Horst

Bahrein: Liam Lawson sterk op tweede F2 testdag

Liam Lawson - Carlin
Liam Lawson - Carlin
Op de tweede testdag voor de formule 2 op het circuit van Sakhir ging de snelste tijd naar Liam Lawson (Carlin) met een ronde in 1:41.623. Daarmee was hij een halve seconde sneller dan Daruvala op de eerste dag. Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing) zette zijn leerproces verder. Zijn morgensessie werd nog verstoord door een technisch probleem aan de wagen maar in de snellere middagsessie zette onze landgenoot een mooie twaalfde chrono (1:42.562) neer net een fractie minder snel dan zijn ervaren teamgenoot Jake Hughes (1:42.483).
Juri Vips - Hitech Grand Prix
Juri Vips - Hitech Grand Prix
In de morgensessie toonde Juri Vips (Hitech Grand Prix) zich de snelste met een ronde in 1:46.705 voor Richard Verschoor (Trident) en Cem Bölükbasi (Charouz Racing System) maar net als op de eerste dag gingen de wagens in de namiddag een heel stuk sneller. Lawson sloot zo de dag af als snelste met in zijn spoor Ralph Boschung (Campos Racing – 1:42.096), Théo Pourchaire (ART GP – 1:42.096), Logan Sargeant (Carlin – 1:42.133) en Jack Doohan (Virtuosi Racing – 1:42.144).

De testsessies dienden donderdag tot vijfmaal toe onderbroken te worden met de rode vlag. In de morgen vielen er drie wagens stil op de piste waaronder die van Cordeel. In de namiddag zorgde onder meer een sortie van Marcus Armstrong (Hitech GP) voor een onderbreking.

Foto's: FIA Formula 2
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op donderdag 3 maart 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons