van der Horst

Bahrein : Luca Ghiotto wint dankzij gok met bandenwissel

Luca Ghiotto - UNI-Virtuosi Racing
Luca Ghiotto - UNI-Virtuosi Racing
Luca Ghiotto (UNI-Virtuosi Racing) heeft in Bahrein de formule 2 sprintrace gewonnen niettegenstaande hij slechts van op de zevende plaats was gestart. De Italiaan nam een superstart en nam daarna een gok door van banden te wisselen, iets wat normaal niet gedaan wordt in de sprint race. Hij kwam als veertiende terug de baan op maar ging daarna voorbij al zijn tegenstanders die kampten met versleten banden. Ghiotto werd op het podium vervoegd door DAMS rijders Sergio Sette Camara en Nicholas Latifi.
Mick Schumacher
Mick Schumacher
Mick Schumacher mocht van op de pole starten maar raakte de leidersplaats al van bij de start kwijt. De Duitser reed een voorzichtige race en kwam uiteindelijk als zesde over de lijn. Ghiotto was ondertussen opgerukt vanaf de zevende positie naar de kop van het veld alvorens hij in de dertiende ronde binnenkwam om van banden te wisselen. De Italiaan kwam als veertiende de baan weer op en op zijn nieuwe banden ging hij zijn tegenstanders een voor een voorbij tot hij op twee ronden van de meet voorbij de beide DAMS rijders ging.

Start Sprintrace Bahrein 2019
Start Sprintrace Bahrein 2019
Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi Racing) kwam als vierde over de lijn, Louis Delétraz (Carlin) sloot de top vijf af. Na Schumacher volgde Nyck de Vries (ART GP), die eveneens zijn rubbers liet wisselen maar minder kon profiteren van zijn gok dan Ghiotto. Jordan King (MP Motorsport) pakte het laatste punt, Anthoine Hubert (BWT Arden) en Sean Gelael (Prema Racing) maakten de top tien vol.

Foto's: Georges De Coster
 



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zondag 31 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons