van der Horst

MRF Challenge: Bahrein: Max Defourny diept voorsprong uit

Max Defourny
Max Defourny
Dit weekend gaat de tweede ronde van de MRF Challenge door in Sakhir. Max Defourny ligt stevig aan de leiding na de race in Dubai en is dit weekend van plan om zijn leiding nog wat verder te vergroten. Terwijl hij nog de pole nam tijdens de kwalificaties gisteren, moest hij de overwinningen in de eerste twee races overlaten aan Andreas Estner en Jamie Chadwick. Toch trok hij in race 3 weer het laken naar zich toe om zo zijn voorsprong in het kampioenschap te vergroten. Landgenoot Michelangelo Amendola is dit weekend ook aanwezig in Bahrein en liet ook weer twee top vijf plaatsen optekenen.
Jamie Chadwick
Jamie Chadwick
Tijdens de eerste race startte Max Defourny van op pole, maar nam een slechte start. Hierdoor zag Andreas Estner de kans om naar de leiding te schuiven om deze niet meer af te geven. Defourny slaagde er nog in om Jamie Chadwick terug in te halen en de tweede plaats te claimen. In de tweede race was het Petr Ptacek die van pole mocht starten, maar direct achteruit vloog. Hierdoor kreeg de Australiër Dylan Young de leiding, al moest hij deze snel afstaan aan Chadwick. Ook Defourny ging over Young, maar kon niet verhinderen dat Chadwick haar eerste overwinning van het seizoen binnenhaalde.

Michelangelo Amendola
Michelangelo Amendola
Tijdens de derde race kwam Defourny terug in het ritme dat hij te pakken had in Dubai en reed vlekkeloos richting de overwinning voor Andreas Estner en de Fin Patrik Pasma. Genkenaar Michelangelo Amendola geraakte tijdens de eerste race niet verder dan een zevende plaats, maar kon toch tijdens de tweede en derde race een vijfde plaats in de wacht slepen. In de tussenstand vergroot Defourny dankzij zijn tweede plaatsen en overwinning, zijn voorsprong aanzienlijk op dichtste concurrent Chadwick. Morgen staan de laatste twee races van het weekend op het programma.

Foto's: MRF ChallengeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 7 december 2018.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons