van der Horst

Bahrein: Namen voor de FIA WEC Rookie test bekend gemaakt

Nicolas Varrone, Nicky Catsburg en Ben Keating
Nicolas Varrone, Nicky Catsburg en Ben Keating
Begin november wordt in Bahrein de finale van het FIA WEC afgewerkt. Zoals de laatste jaren het geval was zal er ook de dag na de race nog een rookie test afgewerkt worden. Er zijn ondertussen al drie namen bekend die een kans krijgen van het FIA WEC en die de test zullen aanvatten in de drie verschillende klassen: Josh Pierson, Nicolas Varrone en Antoin Doquin.
Toyota GR010 Hybrid
Toyota GR010 Hybrid
Pierson is geen onbekende in het WEC veld. De nog maar 17-jarige Amerikaan is ondertussen al aan zijn tweede seizoen bezig in het FIA WEC, met United Autosport. Hij zal de eer krijgen om te testen met de Toyota GR010 Hybrid. Varrone zal dan weer in een LMP2 plaats nemen, al is het nog af te wachten in de welke. Hij zal instappen in de wagen die het kampioenschap heeft gewonnen, al is daar nog een driestrijd aan de gang tussen Team WRT, Inter Europol Competition en United Autosports. De Argentijn zelf heeft er al een mooi seizoen op zitten, gezien hij samen met Ben Keating en Nicky Catsburg al de titel behaald heeft met Corvette Racing in GTE-Am.

Diezelfde Corvette zal dan weer getemd worden door Antoin Doquin. De Fransman komt uit in de LMP3-klasse in de European Le Mans Series en heeft dit jaar al de 4 Hours of Le Castellet achter zijn naam kunnen zetten. Natuurlijk zullen er nog meerdere namen op het appel verschijnen in het Midden-Oosten. Deze zullen op een later tijdstip bekend gemaakt worden.

Foto's: Georges de Coster - Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op woensdag 20 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Bahrein.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons