van der Horst

Bahrein : Nicholas Latifi wint hoofdrace

Podium hoofdrace Bahrein
Podium hoofdrace Bahrein
Nicholas Latifi (DAMS), die aan zijn vierde jaar in de Formule 2 toe is, heeft in Bahrein de eerste F2 race van het jaar gewonnen. De Canadees, die van op de vierde plaats vertrok, verloor nochtans tijd bij zijn pitstop toen de bandenwissel achteraan niet vlot verliep. Maar Latifi vocht zich terug naar voren en slaagde erin de race te winnen voor Luca Ghiotto (UNI-Virtuosi) en Sergio Sette Camara (DAMS).
Start hoofdrace Bahrein 2019
Start hoofdrace Bahrein 2019
Luca Ghiotto vertrok van op de pole maar miste zijn start compleet en viel terug naar de zevende plaats. Maar dankzij een goede strategie gebaseerd op een late pitstop wist de Italiaan alsnog tweede te worden.  Voor DAMS werd het een mooie race, de tweede wagen van het team bestuurd door Sergio Sette Camara pakte de laatste podiumplaats.

Sergio Sette Camara - DAMS
Sergio Sette Camara - DAMS
Anthoine Hubert (Arden), vertrokken van op de elfde plaats, wist zich op te werken naar een vierde plaats bij de finish en werd alzo beste rookie. Louis Deletraz (Carlin), die de race van op de eerste startlijn aanvatte, moest zich tevreden stellen met de vijfde plaats. Nyck de Vries (ART Grand Prix), die verschillende ronden aan de leiding reed verloor door extreme slijtage van zijn banden gedurende de race terrein en kwam pas als zesde over de lijn.  

Mick Schumacher - Prema Racing
Mick Schumacher - Prema Racing
Jack Aitken (Campos Racing) werd zevende voor Mick Schumacher (Prema Racing). Schumacher reed een goede race voor zijn debuut in de formule 2 en wist in de allerlaatste kilometer van de wedstrijd nog de achtste plaats te ontfutselen aan Nobuharu Matsushita (Carlin). Die achtste plaats levert de Duitser wel de pole op voor de sprintrace van zondag. Guanyu Zhou (Uni-Virtuosi) sloot de top tien af.

Foto's: Georges De Coster
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons