van der Horst

Bahrein: Nieuwssprokkels op vrijdag

FIA WEC 6 Hours of Bahrein
FIA WEC 6 Hours of Bahrein
Vermits in de Verenigde Arabische Emiraten het weekend op vrijdag en zaterdag valt wordt de FIA WEC 6 Hours of Bahrain ook op zaterdag verreden in plaats van gebruikelijk op zondag. Na twee vrije sessies op donderdag stonden dan ook vandaag al de afsluitende vrije training en de kwalificaties op het programma. Autosport.be legde alvast haar oor te luisteren in de paddock in Bahrein.
  • De Swert Opticiens
Salman bin Isa Al Khalifa (l.) met Aref Yazbek en Stéphane Cohen van Bell
Salman bin Isa Al Khalifa (l.) met Aref Yazbek en Stéphane Cohen van Bell
Salman bin Isa Al Khalifa, de chief executive van het circuit, vind het alvast jammer dat Bahrein geen deel uitmaakt van het "super season" in 2018-2019. "Het vertrek van Porsche uit LMP1 is niet zo goed voor de sport en ik snap wel dat de ACO daardoor een andere weg wil inslaan. Hopelijk tijdelijk, wij als circuit zijn hier en blijven hier en het FIA WEC is bij ons altijd welkom."
Wanneer we hem zeggen dat we uit België komen is hij meteen enthousiast. "Spa-Francorchamps is zo'n prachtig circuit. Ik heb het één keer bezocht maar jammer genoeg niet tijdens een F1-wedstrijd. Ik heb het plan opgevat om eens deel te nemen aan de 25 Hours Fun Cup, liefst zelfs met een biplace. Dan komen we ineens met zen tienen en kunnen we allemaal wat plezier beleven."

Neel Jani
Neel Jani
Porsche-coureur Neel Jani is dan weer niet zo blij met hoe het seizoen is verlopen. "Voor Porsche was het een geweldig jaar maar wij hebben met onze auto totnogtoe niet één keer kunnen winnen. Hier in Bahrein is het de allerlaatste kans voor André (Lotterer), Nick (Tandy) en mezelf en het wegvallen van de teamorders (na het binnenhalen van de rijderstitel voor de zusterwagen in Shanghai) is natuurlijk een goeie zaak. Anderzijds is het voor ons de laatste wedstrijd en wordt de wagen dus niet meer doorontwikkeld, terwijl dat bij Toyota wel het geval is. Het wordt dus wel érg moeilijk om alsnog die illustere zege binnen te halen."

Mike Conway
Mike Conway
Toyota-piloot Mike Conway kan ongeveer de woorden van Jani bevestigen. "Het is inderdaad zo dat wij nog updates hebben op de auto's. We staan er denk ik goed voor, tijdens de vrije trainingen liep alles toch naar wens. Alleen vanmorgen tijdens FP3 waren we niet de snelsten maar ik denk dat Porsche toen een kwalificatierun heeft uitgeprobeerd. Dat hebben wij niet gedaan."

Foto's: Georges De Coster & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 17 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons