van der Horst

Bahrein: Nieuwste LMP1 heet BR1 en komt uit Rusland

BR1 LMP1
BR1 LMP1
In de paddock van Bahrein stelde BR Engineering vanavond de BR1 voor; een LMP1-wagen van Russische makelij, weliswaar zonder hybride technologie. In aanwezigheid van Boris Rotenberg, de steenrijke Rus die de leiding heeft over BR Engineering en SMP Racing, werd het doek van de auto gehaald en werden meer details bekend gemaakt over hun programma voor het "Super Season" van het FIA WEC, dat over 2018 en 2019 wordt verreden.
Voorstelling van de BR1 in de paddock van Bahrein
Voorstelling van de BR1 in de paddock van Bahrein
SMP Racing zal in samenwerking met ART GP twee exemplaren van de wagen inzetten, maar bij de voorstelling werd ook onthult dat er reeds een eerste klantenteam is gevonden. Dragonspeed, de structuur rond Elton Julian die dit jaar de ELMS LMP2 titel binnenhaalde, zal namelijk de door Dallara gebouwde BR1 gaan inzetten. Ook de rijders betrokken bij het project komen uit Rusland; Vitaly Petrov (ex-F1), Sergey Sirotkin, Mikhael Aleshin, Victor Shaitar en Kirill Ladygin werden allemaal betrokken bij de ontwikkeling van de auto en er konden al zo'n 1000 testkilometers worden afgewerkt. Ook de benodigde FIA homologaties zijn al in orde.

Foto's: Georges De Coster & SMP/BRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 17 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons