Bahrein: Pietro Fittipaldi pakt titel in World Series Formula V8 3.5

Pietro Fittipaldi - Lotus
Pietro Fittipaldi is in Bahrein de nieuwe en tevens laatste kampioen van de Formula V8 3.5 serie geworden. In de eerste race eindigde de Braziliaan als tweede en aangezien zijn enige rivaal voor de titel Matevos Isaakyan het einde van de race niet haalde ging de titel met nog een race te gaan naar Fittipaldi. Winnaar werd Henrique Chaves (AVF), zijn eerste overwinning in de serie.
Matevos Isaakyan (SMP Racing by AVF) startte vanop de pole maar mechanische panne dwong de Rus om zijn wagen aan de kant te zetten. Henrique Chaves (AVF) wist heel de race te weerstaan aan de druk van Fittipaldi en won alzo zijn eerste race in de Formula V8 3.5. Roy Nissany (RP Motorsport) pakte de laatste podiumplaats, hij ging zijn teamgenoten Yu Kanamaru en Tatiana Calderon vooraf.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op vrijdag 17 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.