van der Horst

Bahrein: Pirelli geeft bandenallocatie rijders vrij

Pirelli P-Zero banden 2017
Pirelli P-Zero banden 2017
Pirelli heeft de bandenallocatie voor de rijders voor de tweede manche van het wereldkampioenschap Formule 1 bekendgemaakt. Voor de Grote Prijs van Bahrein neemt de Italiaanse bandenfabrikant de volgende soorten rubbers mee uit hun P-Zero collectie: de rood-gemarkeerde super softs, de geel-gekleurde softs en de met wit aangeduide medium rubbers. De rijders van McLaren-Renault hebben de meest agressieve keuze gemaakt. Fernando Alonso en onze landgenoot Stoffel Vandoorne hebben elk maar liefst negen sets super softs, drie sets softs en slechts één set van de medium rubbers ter beschikking.
  • LTF
Bandenallocatie GP van Bahrein 2018
Bandenallocatie GP van Bahrein 2018
Voor het weekend in Sakhir kiest WK-leider Sebastian Vettel voor zeven sets van de super softs, vier sets van de softs en twee setjes van de mediums. Ferrari-collega Kimi Räikkönen kiest voor een soortgelijke allocatie. Ook Mercedes-rijder Lewis Hamilton en Red Bull-duo Daniel Ricciardo en Max Verstappen hebben elk dezefde  keuze gemaakt. Slechts Valtteri Bottas, in de zuster-Mercedes, verschilt een beetje met de rest van de top 3-teams. De Fin neemt dit weekend een set meer van de softs, ten nadele van de mediums. De exacte allocatie van alle rijders kan u in de afbeelding hiernaast vinden. Klik op de foto om deze te vergroten.

Foto’s: Georges De Coster & Pirelli Motorsport
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 2 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons