van der Horst

Bahrein: Porsche topt voormiddag rookie test

Porsche voor Toyota in rookie test
Porsche voor Toyota in rookie test
De deelnemers aan de rookie test konden vanmorgen al twee uur lang beslag leggen op de piste in Bahrein. Grootste blikvanger was uiteraard Fernando Alonso, die na een korte run van Sébastien Buemi het stuur overnam van de Toyota TS050 Hybrid. De Spanjaard ging nooit op zoek naar een snelle chrono maar nam de tijd om aan de auto te wennen. De besttijd was voor de Porsche 919 Hybrid van Timo Bernhard en Pietro Fittipaldi.
Fernando Alonso
Fernando Alonso
De Braziliaan mocht als kampioen van de Formule Renault 3.5 V8 eens proeven van de uittredende kampioenenwagen maar ook hij nam zijn tijd om aan het materieel te wennen. De derde chrono was voor de tweede Toyota van Mike Conway en LMP2-sensatie Thomas Laurent, die gisteren nipt de titel in die klasse moest laten aan de équipe van Vaillante Rebellion. In totaal namen deze voormiddag veertien auto's bezit van de piste, na de korte lunch volgt het drie uur durende tweede luik.

Fernando Alonso zelf gaf voorlopig nog geen commentaar, de Spanjaard maakt een relaxte indruk maar is natuurlijk contractueel nog (heel even) aan een ander automerk gebonden.

--- Uitslag Ochtendsessie FIA WEC Rookie Test Bahrein 2017 (PDF) ---

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zondag 19 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons