van der Horst

Bahrein pre-season testdays: Zhou sneller dan Verstappen op dag 2

Guanyu Zhou - Alfa Romeo C43
Guanyu Zhou - Alfa Romeo C43
Toch een verrassing vrijdag voor de tweede formule 1 testdag op het circuit van Bahrein, Guanyu Zhou (Alfa Romeo) toonde zich de snelste en hield wereldkampioen Max Verstappen achter zich.
Guanyu Zhou zette tijdens het laatste uur van de tweede testdag de snelste chrono neer met een ronde in 1:31.610. Daarmee was de Chinees 0.04 seconde sneller dan Max Verstappen (Red Bull). Maar Zhou maakte wel gebruik van zachte rubbers en reed met een bijna lege tank. Fernando Alonso bevestigde zijn goede vorm door ditmaal de derde tijd te rijden in 1:32.205.  Nyck de Vries (AlphaTauri) reed een mooie vierde tijd in 1:32.222, Nico Hülkenberg (Haas) sloot de top vijf af met een ronde in 1:32.466. Carlos Sainz was de snelste Ferrari rijder met de zesde tijd. Logan Sargeant (Williams), Charles Leclerc (Ferrari), Oscar Piastri (McLaren) en Pierre Gasly (Alpine) sloten de top tien af. Geen Merceedes in de top tien, Russell kende bovendien technische problemen op de W14.

Foto: Alfa Romeo F1 Team Stake
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 24 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Wintertest Bahrein.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons