van der Horst

Bahrein: Sleept Fittipaldi test met LMP1 Porsche in de wacht?

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Traditioneel is er de dag na de FIA WEC-finale in Bahrein een rookie test gepland waarin jonge rijders de kans krijgen om eens te proeven van onder meer de LMP1-bolides. Daar de Formule Renault 3.5 V8 serie tijdens zes van de negen weekends op het supportprogramma staat is deze serie hofleverancier voor de test op zondag 19 november. De kampioen krijgt een test aangeboden in de Porsche 919 Hybrid en momenteel staat Pietro Fittipaldi daarvoor in pole positie.
Emerson Fittipaldi
Emerson Fittipaldi
De kleinzoon van Emerson Fittipaldi heeft een voorsprong van tien punten in het kampioenschap, maar in Bahrein staan nog wel twee wedstrijden op het programma. Ook de als tweede en derde geklasseerde piloten vallen niet uit de boot, zij krijgen respectievelijk een test aangeboden met de kampioenenwagen uit LMP2 en de best geklasseerde GTE Pro-wagen. LMP2-talent Thomas Laurent tot slot is al zeker van een test in de Toyota TS050 Hybrid.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op dinsdag 31 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons