van der Horst

Bahrein - Stoffel Vandoorne: “Ik hoop mijn cijfers nog wat te verbeteren”

Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne - ART GP
Met de titel op zak, iets meer dan maand geleden behaald, wil Stoffel Vandoorne in de wachtkamer voor de F1 zich nu toeleggen op het verbeteren van zijn cijfers. Dit weekend komt hij in actie in Bahrein, een omloop die de vertegenwoordiger van het RACB National Team wel ligt. Aan het begin van het seizoen tekende hij er immers voor de pole, won de eerste race en finishte tweede in de tweede.
Dit weekend komt de GP2 Series in actie in het voorprogramma van het FIA World Endurance Championship, op de omloop van Sakhir in Bahrein. Het is een circuit dat Stoffel Vandoorne goed kent en waar hij uitstekende herinneringen aan overhoudt.
“Het was inderdaad in Bahrein dat ik vorig jaar bij mijn eerste GP2-meeting al meteen wist te winnen”, lacht de Roeselarenaar. “Ook dit jaar was de eerste meeting van het seizoen een succes, want ik kon het Sakhir International Circuit als leider verlaten, met 43 punten op zak.”

Een uitstekende operatie, de start van een schitterend seizoen in de GP2 voor onze landgenoot. Zekerheid over de titel verwierf hij iets meer dan een maand geleden in Sotchi. Er blijven nog twee meetings te gaan, vier races dus, en Stoffel Vandoorne heeft al vijf overwinningen en vier pole posities achter zijn naam staan. Maar hij wil het daar niet bij laten. “Ik ben nog niet klaar! Dit weekend willen we de titel bij de teams op zak steken. ART Grand Prix heeft een ruime voorsprong, maar kampioen zijn we nog niet. Dat is ons belangrijkste doel van het weekend.”

Vooraleer  richting Azië te vliegen bracht Stoffel Vandoorne wat tijd door op de McLaren-simulator, waar hij zijn kennis over de circuits van Bahrein en Abu Dhabi nog wat heeft opgefrist. Op die laatste omloop komt hij volgende week in actie, in het kader van de Formule 1 GP.
“Toen ik in Bahrein aankwam heb ik ook samen met de ingenieurs van het team mijn traditionele ronde te voet afgewerkt. In april hadden we de juiste afstellingen voor het nogal ruwe asfalt gevonden. De bandenslijtage ligt er relatief hoog, maar we hadden het goed onder controle. Ik hoop dat we dit weekend hetzelfde scenario kunnen volgen.”

Foto: RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in GP2 Series op donderdag 19 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons