van der Horst

Bahrein: Stoffel Vandoorne kijkt uit naar race in Sakhir

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Met WK-punten op zak na de race in Melbourne reist onze landgenoot Stoffel Vandoorne deze week af naar Bahrain voor de tweede manche van het wereldkampioenschap Formule 1. "Ik ben heel blij richting Bahrein te trekken, na een positief weekend voor ons in Australië", liet de West-Vlaming optekenen in een persmededeling van zijn team, McLaren-Renault. "Er hangt een goede sfeer in het team, en wij werken er allen hard aan om dat zo te houden. We weten dat er nog heel veel werk aan de winkel is en elke race brengt een nieuwe resem aan uitdagingen met zich mee."

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Twee jaar geleden maakte onze landgenoot in Bahrein zijn F1-debuut. "Bahrein is een geweldige plaats. Het is waar ik mijn F1-carrière startte toen ik als reserverijder Fernando verving in 2016", ging de McLaren-rijder verder. "En het is een belangrijke race voor ons, gezien onze aandeelhouders." Eerder liet McLaren-baas Eric Boullier weten dat zijn team voor deze race de langverwachte updates zal brengen die reeds in Albert Park aan de wagens moesten zitten. Men verwacht hierdoor dat de MCL33 enkele tienden van een seconde per ronde kan winnen.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
"Het weer is goed en het later-dan-normale programma voor dit weekend onderscheidt het van vele andere circuits die we bezoeken”, zei Stoffel. “Het racen van dag naar de nacht geeft altijd een speciaal gevoel en maakt het deze Grote Prijs ook uniek. Dat betekent dat het heel anders is dan Australië qua set-up, dus ik kijk ernaar uit om de tijd op de piste te maximaliseren en te werken aan de voorbereiding met de monteurs. Vorig jaar had ik op vlak van betrouwbaarheid geen geluk dus ik hoop dat het voor ons deze keer beter zal gaan."

Foto's:  Georges De Coster
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 4 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons