van der Horst

Bahrein testdagen: Max Verstappen voor Mick Schumacher op dag 1

Fernando Alonso - McLaren MCL34
Fernando Alonso - McLaren MCL34
Een ongewoon gegeven in Bahrein, de sessie op de eerste testdag diende stopgezet te worden wegens...de regen. De regen maakte al vroeg in de morgen zijn opwachting en noopte de teams tot het binnenhouden van de wagens aangezien niemand het nodig had geacht om regenbanden mee te brengen. Laat in de namiddag kon er dan toch weer gereden worden en het was uiteindelijk Max Verstappen (Red Bull) die de snelste chrono liet optekenen voor Mick Schumacher (Ferrari). Naast naar de debuterende Duitser ging er ook veel aandacht naar Fernando Alonso, die zijn terugkeer maakte achter het stuur van een McLaren.
Mick Schumacher - Ferrari SF90
Mick Schumacher - Ferrari SF90
Romain Grosjean (Haas F1) had in de morgen net de snelste chrono neergezet toen het plots begon te regenen en de sessie diende stop gezet worden. Die rijders die over geen regenbanden konden beschikken bleven werkloos toekijken tot een heel stuk in de namiddag. Eens de baan opgedroogd kwam iedereen opnieuw in actie. Max Verstappen en Mick Schumacher wisselden elkaar af aan de top van de tabellen maar het was uiteindelijk de Nederlander die de snelste chrono neerzette in 1:29.866, sneller dan de snelste tijd van zondag. Schumacher klokte af op 1:29.976 en bleef Lando Norris (McLaren – 1:30.800), Romain Grosjean (1:30.982) en Alexander Albon (Toro Rosso – 1:31.089) voor.

Fernando Alonso - McLaren MCL34
Fernando Alonso - McLaren MCL34
Lewis Hamilton (Mercedes) reed het meeste ronden, 71, maar kwam niet verder dan de zesde chrono. Naast het debuut van Mick Schumacher ging er ook veel aandacht naar de terugkeer van Fernando Alonso achter het stuur van een McLaren formule 1. De Spanjaard legde 64 ronden af met de MCL34 en reed de elfde chrono. Alonso was zeer te spreken over het rijgedrag van de nieuwe McLaren dat hij veel beter vond dat dat van zijn wagen van vorig jaar. Woensdag staat er nog een tweede testdag op het programma.

Foto's: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 2 april 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons