van der Horst

Bahrein tests: Carlos Sainz snelste op tweede testdag

Carlos Sainz - Ferrari
Carlos Sainz - Ferrari
De morgensessie in Sakhir werd vroegtijdig afgevlagd nadat een putdeksel loskwam op het circuit. Op dat moment had Charles Leclerc (Ferrari) de snelste tijd. Het uur dat in de morgen verloren ging werd in de middag bijgevoegd bij de rijtijd. Daar was het Carlos Sainz (Ferrari) die zich de snelste toonde met een ronde in 1:29.921.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Sergio Pérez mocht vandaag het stuur nemen van de Red Bull en de Mexicaan strandde op 0.758 seconde van de tijd van Sainz. Pérez reed die tijd wel op medium rubbers terwijl de Ferrari rijder soft rubbers gebruikte. Lewis Hamilton nam het stuur van de Mercedes over van George Russell, die woensdag gans de dag voor zijn rekening nam. Hamilton was tevreden over het gedrag van de nieuwe wagen en toonde dit door de derde tijd neer te zetten in 1:31.066.
 
Daniel Ricciardo - Visa RB
Daniel Ricciardo - Visa RB
Lando Norris (McLaren) klokte de vierde tijd niettegenstaande dat zijn wagen een klein technisch euvel kende met de benzinepomp. Daniel Ricciardo (Visa RB) was weer goed op dreef en klokte de vijfde tijd, al had hij daar soft rubbers voor nodig. Leclerc beëindigde de dag met zijn tijd die hij in de morgen reed op de zesde plaats.  

Foto's: Racing International Photography
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op donderdag 22 februari 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons