van der Horst

Bahrein: Théo Pourchaire neemt revanche – Cordeel finisht in top tien

Podium hoofdrace Bahrein
Podium hoofdrace Bahrein
Théo Pourchaire (ART Grand Prix) startte het formule 2 seizoen als favoriet voor de titel, maar zaterdag in de sprintrace moest hij al snel de race verlaten met technische problemen. Pourchaire nam zondag revanche door de hoofdrace te winnen niettegenstaande Liam Lawson (Carlin) en Jüri Vips (Hitech GP) na een late safety car nog aansluiting vonden met de leider. Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing) reed een mooie inhaalrace race en eindigde in de punten, maar een tijdstraf deed hem terugvallen naar de dertiende positie.
Start hoofdrace Bahrein
Start hoofdrace Bahrein
Al na de eerste ronde kwam de safety car de baan op en toen de race hervat werd, had Jüri Vips de leiding voor Jack Doohan (Virtuosi) en Théo Pourchaire. Al na dertien ronden kwamen zij die voor harde banden kozen binnen om van rubber te wisselen, daar softs de juiste keuze bleek te zijn. Vips verloor daarbij veel tijd en ook de stop van Doohan verliep niet vlekkeloos. Pourchaire die ook vroeg stopte nam zo de virtuele leiding over voor Doohan, maar in het daarop volgende duel raakten beide wagens elkaar waarbij de Australiër de vleugel van zijn wagen beschadigde.

Théo Pourchaire - ART GP
Théo Pourchaire - ART GP
Nadat alle piloten hun bandenwissel hadden afgewerkt, reed Pourchaire comfortabel aan de leiding. Een safety car procedure op vier ronden van het einde na een aanrijding tussen Richard Verschoor (Trident) en Enzo Fittipaldi (Charouz), maakte dat het op het einde van de race nog spannend werd. Met nog één ronde te gaan wist Pourchaire bij de herstart zijn positie te behouden en won. Lawson werd tweede terwijl Vips nog de derde plaats pakte nadat hij goed was teruggekomen na zijn slechte pitstop. Ralph Boschung (Campos) en Marcus Armstrong (Hitech GP) maakten de top vijf vol. Felipe Drugovich (MP Motorsport), Logan Sargeant (Carlin), Roy Nissany (DAMS), Jake Hughes (Van Amersfoort Racing) en Jack Doohan (Virtuosi) pakten de resterende punten.

Amaury Cordeel (l)
Amaury Cordeel (l)
Amaury Cordeel moest na zijn problemen in de kwalificatie vanop de laatste lijn starten. Hij deed het in het begin van de race voorzichtig aan maar een juist gekozen bandenstrategie maakte dat onze landgenoot in de tweede racehelft heel wat plaatsen kon goedmaken. Cordeel wist zich op te werken tot in de top tien en kwam als negende over finishlijn. Helaas kreeg hij een tijdstraf voor het te snel rijden in de pitstraat waardoor hij in het eindklassement terugviel naar positie dertien. Maar met een snelste wedstrijdronde in de sprintrace en een mooie inhaalwedstrijd in de hoofdrace kan Cordeel tevreden terugblikken op zijn eerste raceweekend in de formule 2. De volgende manche vindt al volgende week plaats op het circuit van Jeddah.

Foto's: Georges De Coster
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons