van der Horst

Bahrein: Théo Pourchaire ongenaakbaar in de hoofdrace.

Théo Pourchaire - ART GP
Théo Pourchaire - ART GP
Théo Pourchaire (ART GP) was al de sterkste in de kwalificatie en hij heeft die dominantie doorgetrokken naar de hoofdrace. Vertrokken van op de pole reed hij heel de race aan de leiding en finishte met 20 seconden voorsprong op Ralph Boschung (Campos Racing), de winnaar van de sprintrace. Amaury Cordeel (Virtuosi Racing) startte van op de vijftiende plaats en finishte ook op diezelfde plaats in de race nadat hij van uit de pits was gestart nadat hij was stil gevallen bij de start.
Podium hoofdrace F2 Bahrein 2023
Podium hoofdrace F2 Bahrein 2023
Geen problemen voor Théo Pourchaire dus tijdens de hoofdrace. De zege van de ART GP rijder kwam nooit in gevaar, ook niet na de verplichte bandenwissel. Achter Pourchaire eindigde Boschung als tweede na een mooie inhaalrace nadat hij pas als tiende vertrokken was. Kush Maini (Campos Racng) leek op weg naar de laatste podiumplaats, maar moest op het einde van de race alsnog Zane Maloney (Carlin) voorlaten die kwam opzetten na vertrokken te zijn vanaf de achttiende positie.

Ralph Boschung - Campos Racing
Ralph Boschung - Campos Racing
Richard Verschoor (MP Motorsport) werd nog vijfde nadat hij in de openingsronde werd rondgetikt door Frederik Vesti (Prema). Deze laatste moest de strijd staken na de aanrijding en ook Victor Martins (ART GP) en Roman Stanek (Trident) werden bij het incident betrokken en zagen hun race beëindigd. Arthur Leclerc (DAMS) lag even nog in derde stelling maar zakte weg naar de zesde plaats bij de finish. Isack Hadjar (Hitech), Ayumu Iwasa (DAMS), Enzo Fittipaldi (Carlin) en Juan Manuel Correa (Van Amersfoort Racing) maakten de top tien vol.

Amaury Cordeel - Virtuosi Racing
Amaury Cordeel - Virtuosi Racing
Voor Amaury Cordeel (Virtuosi Racing) werd het een weekend om snel te vergeten. Nadat zaterdag een penalty hem al achteraan het klassement deed belanden in de sprintrace, sloeg de pech weer toe in de hoofdrace. Cordeel geraakte niet weg bij de start en moest de race vanuit de pits aanvatten. Door een vroege safetycar procedure kon hij alsnog aansluiting vinden bij het peloton, maar meer dan een vijftiende plaats zat er niet meer in.

Foto's: Georges De Coster
   • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons