van der Horst

Bahrein: Toyota boven in verlengde eerste vrije training

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Tijdens de eerste vrije training in Bahrein waren het bij valavond de beide Toyota's die de tabellen aanvoerden. Al vroeg in de sessie zette Mike Conway in de startnummer 7 die hij deelt met Kamui Kobayashi en José Maria Lopez een 1:42.313 op de tabellen. De zuster-Toyota en de beide Porsche's kwamen dichtbij, zelfs de traagste van het viertal bleef nog binnen een halve seconde, maar uiteindelijk was er niemand die de tijd van de Engelsman verbeterde.
Ford GT
Ford GT
De sessie diende nog voor halfweg wel zo'n 40 minuten te worden stilgelegd nadat de Ford GT #67 zijn olie over het halve circuit had gedumpt na een lek. De koersdirectie besloot dan maar de eerste training met een half uur te verlengen. De Ford's lukten ondanks de pech voor de #67 nog de derde en vierde tijd in GTE Pro, achter de AF Corse Ferrari #51 en de Aston Martin #97.

AF Corse - Ferrari 488 GTE
AF Corse - Ferrari 488 GTE
De Porsche's tikten als vijfde en zesde aan, GTE Am was dan ook de enige klasse waar een bolide uit Stuttgart bovenaan stond. Die eer was voor de Dempsey Proton #77. In LMP2 tot slot was de Vaillante Rebellion #13 van Beche, Heinemeier Hansson en Piquet Jr. de beste voor de G-Drive Racing #26 Rusinov, Roussel en Duval.


--- Uitslag Eerste Vrije Training FIA WEC Bahrein 2017 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 16 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons