van der Horst

Bahrein: Tweede tijd voor Charles Weerts bij de LMP2’s in de FIA WEC Rookie Test

Charles Weerts - Team WRT Oreca 07 LMP2
Charles Weerts - Team WRT Oreca 07 LMP2
De Rookie Test van het FIA WEC zit er op en Robert Shwartzman, Ferrari F1 reserverijder, sloot de dag af met de snelste chrono in 1:48.559. Bij de LMP2 wagens maakte Charles Weerts indruk, met één van de Oreca’s 07 van Team WRT klokte hij de tweede tijd in de morgen alvorens de snelste te zijn in de namiddag. Echter de chrono van 1:54.283, die Clement Novalak met de Europol Competition Oreca 07 in de morgensessie neerzette bleek wel de snelste van de dag.
Stoffel Vandoorne - Peugeot 9X8
Stoffel Vandoorne - Peugeot 9X8
De Hertz Team JOTA Porsche maakte ook indruk met de tweede tijd voor Will Stevens terwijl Norman Nato met dezelfde wagen de dag afsloot op de derde plaats. Alex Lynn was vierde snelste met de Cadillac terwijl Lilou Wadoux (Ferrari 499P) de dag beëindigde met de vijfde tijd. Daarmee was de Française wel tweede bij de rookies. Stoffel Vandoorne nam in de morgen het stuur van de Peugeot #94 en legde niet minder dan 65 ronden af zonder te mikken op een snelle chrono. Ook Laurens Vanthoor kwam met de Penske Motorsport Porsche heel eventjes in actie in de eerste sessie, waar hij acht ronden aflegde om de wagen af te stellen voor Thomas Preining die er 82 ronden mee reed.

Valentino Rossi - Team WRT Oreca 07 LMP2
Valentino Rossi - Team WRT Oreca 07 LMP2
Clément Novalak was dus de snelste bij de LMP2’s voor Charles Weerts (1:54.302). Valentino Rossi legde niet minder dan 69 ronden af met de Team WRT Oreca #46 en was met een tijd van 1:55.118 de snelste achter Novalak en Weerts. De Italiaan bleef wel rijders als Harry Tincknell (Prema) en Oliver Jarvis (United Autosports) voor. Lorenzo Patrese was dan weer de snelste in GTE klasse, met de AF Corse Ferrari 488 reed hij een tijd van 1:58.261. Hij bleek sneller dan Nicky Catsburg (Corvette) en Nicola Marinangeli (AF Corse Ferrari).

Foto's: Georges De Coster
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op zondag 5 november 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons