van der Horst

Bahrein: Verschoor winnaar sprintrace – snelste rondetijd voor Cordeel

Richard Verschoor
Richard Verschoor
Richard Verschoor (Trident) startte vanuit tweede positie, maar toen de van op de pole vertrokken Felipe Drugovich (MP Motorsport) zijn start volledig miste, stootte de Nederlander door naar de leiding om die niet meer af te staan. Voor Verschoor was het zijn tweede zege in de formule 2 na Silverstone verleden jaar, voor Trident was het zelfs geleden van 2016 dat het team nog eens zegevierde.
Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing) diende na problemen in de kwalificatie vanop de laatste rij te starten. Een verkeerde bandenkeuze maakte dat hij eerst niet verder kon oprukken in het klassement en hij kwam als zeventiende over de streep. Het potentieel is er echter wel gezien hij op het einde van de race de snelste rondetijd neerzette nadat het team op het einde van de race nog zachte rubbers monteerde op de bolide.

Drugovich verloor bij de start heel wat posities en viel terug naar de zesde plaats, de Braziliaan zou uiteindelijk nog een plaats terugwinnen en finishte op de vijfde plaats. Achter Verschoor wist Ralph Boschung (Campos) zich de tweede plaats toe te eigenen, maar zijn banden hadden op het einde van de race hun beste tijd gehad en Boschung moest lijdzaam toezien hoe Jehan Daruvala (Prema) en Liam Lawson (Carlin) hem voorbijsnelden en de twee resterende podiumplaatsen inpalmden.

Al in de vijfde ronde moest de safety car de baan op nadat Jake Hughes (Van Amersfoort Racing) Marcus Armstrong (Hitech GP) rond tikte. De Brit kreeg een tijdstraf van 10 seconden maar werd later in de race zelf van de baan gereden door Clément Novalak (MP Motorsport). Pech was er ook voor titelfavoriet Théo Pourchaire (ART Grand Prix), die al vroeg in de race zijn wagen aan de kant moest zetten met een mechanisch probleem. Logan Sargeant (Carlin) finishte als zesde, Jüri Vips (Hitech GP) pakte de zevende plaats en het laatste puntje was voor Ayumu Iwasa (DAMS), die nochtans helemaal achteraan was gestart.

Foto's: FIA Formula 2 & Georges De Coster
 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons