van der Horst

Bahrein: Verstappen kwart seconde voorop in generale repetitie

Max Verstappen - Red Bull RB16
Max Verstappen - Red Bull RB16
Enkele uren voor de kwalificatiesessie van de Grote Prijs van Bahrein heeft Max Verstappen (Red Bull Racing) zijn stempel gedrukt op de derde oefensessie van het weekend. De Nederlander deed meer dan een vierde van een seconde beter dan Mercedes-rijders Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.
  • De Swert Opticiens
Dan toch geen Mercedes-dominantie op het circuit van Sakhir? Na twee referentietijden voor kersvers zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton op vrijdag, trok Max Verstappen op zaterdagochtend aan het langste eind. De Red Bull-rijder deed dat ondanks een ietwat haperend DRS-systeem. Ook Hamilton kwam niet zonder kleerscheuren door de derde vrije training: de Brit kende in de slotfase elektrische problemen met het stuurwiel en was net te laat om te testen of het euvel was opgelost. Desondanks eindigde Valtteri Bottas een tiende achter zijn teamgenoot.

Lewis Hamilton - Mercedes W11
Lewis Hamilton - Mercedes W11
Alexander Albon (Red Bull Racing), onderweg met een nieuw chassis na zijn klapper van gisteren, probeerde zijn vertrouwen op te krikken met een vierde plaats, weliswaar met meer dan een halve seconde achterstand op de teamleider. De Thaise Brit was wel de enige andere rijder die binnen de seconde aantikte. Carlos Sainz (McLaren), Pierre Gasly (Alpha Tauri), Lando Norris (McLaren), Daniil Kvyat (Alpha Tauri), Lance Stroll (Racing Point) en Sergio Perez (Racing Point) eindigden in de top 10 maar op méér dan een seconde.

Renault en Ferrari moeten tot slot de achtervolging inzetten. Daniel Ricciardo en Esteban Ocon eindigden net buiten de top 10, voor Sebastian Vettel. Charles Leclerc werd pas vijftiende.

De kwalificatiesessie start om 15 uur Belgische tijd en speelt zich net als de race af bij kunstlicht.

Foto's: Red Bull Racing, Mercedes-AMG Petronas Motorsport



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons