van der Horst

Bahrein: Vierde zege voor Robert Shwartzman

Robert Shwartzman - Prema Racing
Robert Shwartzman - Prema Racing
Van op pole vertrokken heeft Robert Shwartzman zondag de sprintrace van de FIA Formula 2 gewonnen. Voor Shwartzman was het al de vierde zege dit jaar. Voor de titelpretendenten Mick Schumacher (Prema Racing) en Callum Ilott (UNI-Virtuosi) werd het een bewogen race. In strijd voor de vierde plaats reed Ilott in een poging om Schumacher voorbij te gaan in op Jehan Daruvala (Carlin) waarop de Brit een drive through kreeg en ver terugviel in het klassement. Ook Schumacher zijn wagen raakte beschadigd bij het incident en de Duitser zakte af naar de zevende plaats maar pakte alzo toch nog twee punten. De beslissing om de titel valt dus volgende week.
  • STX Motorhomes
Nikita Mazepin (Hitech) eindigde op de tweede plaats, Louis Delétraz (Charouz) pakte de laatste podiumplaats. Marcus Armstrong (ART Grand Prix) kwam in de eerste bocht in aanraking met de wagen van Yuki Tsunoda (Carlin) waarbij de Japanner een lekke band opliep. Armstrong kon verder rijden en finishte als vierde voor Guan Yu Zhou (Uni Virtuosi) en Christian Lundgaard (ART Grand Prix). Felipe Drugovich (MP Motorsport), de winnaar van de hoofdrace, besloot de sprintrace op de achtste plaats.

Foto: FIA Formula 2
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zondag 29 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons