van der Horst

Bakoe: Bakoe: Robert Shwartzman wint eerste sprintrace

Robert Shwartzman - Prema Racing
Robert Shwartzman - Prema Racing
Robert Shwartzman (Prema Racing), die in de kwalifictie de tiende tijd reed mocht dus de eerste sprintrace van op de pole aanvatten. De rus die tot hiertoe weinig potten kon breken in het kampioenschap reed ditmaal van start tot finish aan de leiding.
Jehan Daruvala (Carlin) kon het ritme van Shwartzman niet volgen en hield het peloton op. Uiteindelijk was Daniel Ticktum (Carlin) die vertrokken als zesde en wist op te klimmen naar de tweede plaats, de enige die de Rus kon bedreigen, maar deze had tegen dan al een voldoende voorsprong kunnen opbouwen om de race rustig uit te rijden. Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi) vervolledigde het podium en blijft aan de leiding in de puntenstand.

Daruvala eindigde als vierde voor Théo Pourchaire (ART GP). De overige punten in de eerste sprintrace gingen naar Ralph Boschung (Campos Racing), Marcus Armstrong  (DAMS) en Jüri Vips (Hitech GP).  

Foto: FIA Formula 2
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zaterdag 5 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Azerbeidzjan.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons