van der Horst

Bakoe: Dennis Hauger wint de F2 hoofdrace

Dennis Hauger - Prema Racing
Dennis Hauger - Prema Racing
Net als de sprintrace op zaterdag kende ook de hoofdrace voor de formule 2 op het stratencircuit van Bakoe een chaotisch verloop. Niet minder dan drie safety car periodes en twee virtual safety car periodes telde de race. Jüri Vips (Hitech GP) die op weg leek naar de zege ging op het einde van de race dan nog in de fout waardoor Dennis Hauger (Prema Racing) op de hoogste podiumtrede mocht plaats nemen.
  • Prospeed Competition
Hauger vatte de race aan van op de derde plaats maar verloor nog een positie bij de start aan Marcus Armstrong (Hitech GP). Tijdens de pitstops wist hij voorbij Liam Lawson (Carlin) te geraken en wanneer Armstrong zijn wielen blokkeerde bij het remmen ging hij hem voorbij en werd alzo tweede. Dit leek ook de positie waarop Hauger de race zou beëindigen maar op zes minuten van het einde van de race ging Vips in de fout en schonk zo de zege aan Hauger.

Logan Sargeant (Carlin) pakte de tweede positie, puntenleider  Felipe Drugovich (MP Motorsport) werd derde en doet een goede zaak in het kampioenschap gezien Theo Pourchaire (ART GP) net buiten de top tien eindigde en geen punten pakte. Jehan Daruvala (Prema Racing) pakte de vierde plaats, Richard Verschoor (Trident) sloot de top vijf af. Verder in de top tien vonden we nog Enzo Fittipaldi (Charouz), Frederik Vesti (ART GP), Marino Sato (Virtuosi Racing), Ralph Boschung (Campos) en Jake Hughes (Van Amersfoort Racing). Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing geraakte niet verder dan de eerste ronde.

Foto: FIA Formula 2



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons