van der Horst

Bakoe: Eerste F2 zege voor Jüri Vips

Jüri Vips - Hitech GP
Jüri Vips - Hitech GP
Jüri Vips (Hitech GP) heeft de tweede sprintrace in Bakoe, tevens de hoderdste formule 2 race, gewonnen. Vips won een geanimeerde race, waar zes concurrenten de strijd moesten staken, voor David Beckmann (Charouz) en Jehan Daruvala (Carlin).
Al in de eerste ronde ging het mis en verloren we Guanyu Zhou (Uni-Virtuosi), Ralph Boschung (Campos Racing) en Lirim Zendeli (MP Motosport) Waarop de safety car onmiddellijk de baan op kwam. David Beckmann (Charouz), Bent Viscaal (Trident) en Vips voerden het peloton aan bij de herstart. Vips ging al snel voorbij Viscaal die ook nog een plaats verloor aan Daruvala. Een slip van Lundgaard (ART GP) en een sortie van Armstrong (DAMS) zorgden voor een Virtual Safety Car periode. Bij het hervatten van de race verraste Vips Beckman en reed weg naar zijn eerste zege. Achter Beckmann maakten Daruvala, Viscaal en Shwartzman de top vijf vol. Ticktum, Lawson, Piastri, Pourchaire en Drugovich waren de overige rijders in de top tien.

Foto: Hitech GPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zaterdag 5 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Azerbeidzjan.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons